Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2008 15:59 - Последиците от "безобидната" Кавказка война
Автор: blast Категория: Политика   
Прочетен: 1994 Коментари: 1 Гласове:
0




Тя "матушката" или "СеСеСеРето"си изпя песента! Едно знаеше - едно изпя! 

Друго от "матушката" или "Рашката" никой от централна и източна Европа не е и чакал! Разбира се естествено друг е въпросът при стожерите на ЕС или ЕК както искайте го наричайте Германия и Франция!
С години се опитват да приложат сложна схема на "теория и практика" за "опитомяване" на мечката чрез "дългосрочни договори", от които Русия да се чувства "осигурена" за продължителен период, но се цялата стратегия се срина. Шрьодер работи като консултант при Газпром и показа колко може да бъде продажен дори един Западноевропейски политик, опитвайки се да вкара в Германия "Северния поток" Меркел клекна или се наведе пред Путин на срещата в Лайпциг от преди 2 години.
Сега, точно в този сюблимен момент Германия за пръв път след падането на Берлинската стена, се противопостави на останалата Европа иначе винаги подхождала дипломатично и стараейки се да избегне конфликтите замълча позорно пред неформалния си "източен енергиен господар"!!!
ЖАЛКА, НЕМОЩНА, ПРОСТРЯЛА НАПРЕД РЪКА ЗА МИЛОСТИНЯ - моля ви не ни спирайте доставките!!!
От там и цялата ситуация:
Северния поток няма и да го бъде колкото и да се напъва Шрьодер! Нито една страна от Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия няма да позволи преминаването на каквато и да е тръба през тяхна територия, щом на нея стои печат "сделано в СССР". Това не е България, това са народи, които и бедни да са са яли веднъж попарата на "източните ни панславянски братя" и повече не смятат и да я помиришат. Но Германия няма как да е наясно с фанатичното отстояване на тази позиция.

Южен поток скоро също бе би могъл да види бял свят, не защото България ( в дадения случай играеща ролята на подлога или Троянския кон на Русия в ЕС) не го желае, а защото този южен "поток" НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! В това отношение е много съмнително, че новите управляващи - Бойковци и сие, ще оставят "потока" в сегашното състояние?! От друга страна граничим със Сърбия и тя настоява за влизане в ЕС все пак дадоха ясен знак и заявка с предаването на Радован Караджич от друга страна заради ЕС ще трябва да се откажат от "потока". За Албания е неясно какво би било с нейното решение, но везните клонят по скоро към НЕ отколкото към ДА за тръбата на нейна територия остава вариантът през Гърция от там с танкери до Италия, но византийците ще искат огромни комисионни и в крайна сметка този "евтин" петрол от "матушката" ще излезне платинен. И така стигаме до въпроса - на каква цена ще продължава да минава петролът по досегашните трасета, защото друг вариант няма, няма да спре просто ще му се смени цената обезателно след този военен конфликт.

Цената на петрола твърдо ЩЕ СЛЕЗЕ ПОД 100 Евро! Цената в момента е 113$ за барел от днешна дата.  Спекулантите и концерните видяха в момента къде се намира границата на преглъщане на потребителите, в Германия 59% спестяват вече от бензин и отопление, защото масово се използва дизел или газ. Тогава и газта ще трябва да "коригира" цената си, защото е заложена като производна на нефта!
Италия АЕЦ, Гърция също ще строи АЕЦ, Германия също планира още 5 поне, Хърватска също!!!
Ако си зададем и въпроса - какво ще стане с "ОБЩОЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ ЗА ОТБРАНА"??? На всички е ясно че ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА РАЗБРА, ЧЕ НА ТЕМА ОТБРАНА НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ - ОСТАВА ЕДИНСТВЕНИЯТ "ЗАЩИТНИК" САЩ, който в дадения случай не е никакъв защитник, империалист като "матушката", но доста по-рафиниран.
НАТО се бетонира за 100 години!
И ЛИТВА, и Украйна, и Грузия - кога да е - ЩЕ ПОИСКАТ ДА РАЗПОЛОЖАТ АМЕРИКАНСКИ РАДАРИ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! И това със сигурност ще се случи.

Всичко това - какво ще доведе в Русия? 

Ами на първо място - повишените заплати ще трябва да се изплащат някак си, макар че супер повишени не са, но пък са 130 милиона, което си е цифра и от малкото! Т.е. бюджета ще дърпа от вече така добре натрупаните чрез спекулиране на нефтени цени резерви! Пенсиите - също!
В един момент Русия ще се изправи пред дилемата или да намали цените на изнасяните от нея продукти, които всъщност се свеждат само до Петрол и Земен газ или да търси нови кредитори!
При условие, че върна предсрочно външния си дълг на всички държави от ЕС, но не върна нито долар от дълга си към частни банки, ще разчита само на държавни кредити от преките си икономически партньори, защото военни тя никога не е имала в действителност, а всички, които досега са били във военен съюз с "матушката" икономически не са прокопсали, България е един от нагледните добри примери.


Тагове:   война,   кавказка,


Гласувай:
0



1. blast - Хммм не знам...
14.08.2008 12:11
дали толкова надълбоко стигат нещата. Аз просто коментирам това, което на пръв поглед изглежда логично за представите на един лаик като мен!;) Политология не съм завършил, но изложената теза поне на мен ми звучи риизънъбъл!;))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blast
Категория: Политика
Прочетен: 32945
Постинги: 4
Коментари: 12
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930